top of page

ÇANAKKALE DEPREM KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

9 Mayıs 2017 tarihinde, İçdaş Kongre Merkezinde,
"Deprem, Binalarımız, Güçlendirme ve Önlemler" konulu konferans gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Depremle Savaş Derneği ve AFAD Çanakkale'nin katılımlarıyla gerçekleşen konferansta; Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın M. Uğur Yüksel, Depremle Savaş Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Malik Gözübol ve AFAD Çanakkale İl Müdürü Levent Yılmaz'ın açılış konuşmalarının ardından konferansın ilk oturumuna geçildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Dr. Süha Özden'in oturum başkanı olarak yürüttüğü ilk oturumda; Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş; "Çanakkale ve Çevresinin Jeolojisi", Prof. Dr. Süha Özden; "Çanakkale ve Çevresinin Aktif Tektoniği", Doç. Dr. Tolga Bekler; "Çanakkale ve Çevresinin Depremselliği" konularında sunum yaptı.

Çanakkale Belediyesinden Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç; "Çanakkale Belediyesi Mücavir Alan Sınırlarındaki Zemin Koşulları ve Yapılaşma Arasındaki İlişkiler" konulu sunumunu takiben, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Orhun Köksal'ın "Çanakkale'nin Kentsel ve Kırsal Alanlardaki Yapıların Mevcut Durumu" konulu sunumu ile birinci oturum sona erdi.

Depremle Savaş Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Malik Gözübol'un oturum başkanı olarak yer aldığı ikinci oturumda; ilk olarak Depremle Savaş Derneği Merkezi Yönetim Kurul Üyesi ve Güçlendirme Uzmanı İnş. Yük. Müh. Ali Bayraktar; "Köylerin Dönüşümü - Tarım ve Tatil Köyleri Yapım Mühendisliği" konusunda sunum yaptı. İkinci konuşmacı olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Güler; "Betonarme Yapıların Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı ve Bu Yapılarda Gözlenen Deprem Hasarları" konusunda ve ardından İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Zeki Hasgür; "Betonarme ve Yığma Yapıların Güçlendirilmesi" konusunda sunum yaptılar.

AFAD Çanakkale kurumundan Jeof. Yük. Müh. Feyza Nur Bekler; "Deprem Öncesi, Sırası ve Sonrasında Alınması Gereken Önlem ve Tedbirler" konusunda ve ardından, Öğretim Görevlisi Sevda Vurur; "Depremde Engelli" konusunda sunum gerçekleştirmesiyle ikinci oturum sona erdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş'ın moderatör olarak yürüttüğü Panel bölümünde katılımcılar ve izleyicilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından, Prof. Dr. Süha Özden ve Depremle Savaş Derneği Başkanı Akın Kaplan tarafından, Çanakkale Deprem Konferansına vermiş oldukları katkılarından dolayı, konuşmacı ve panelistlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile konferans sona erdi.

Çanakkale Deprem Konferansında açılış konuşmalarıyla bizleri onurlandıran; Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan ve Çevre ve Şehircilik Çanakkale İl Müdürü Sayın M. Uğur Yüksel başta olmak üzere, konferansta konuşmacı ve panelist olarak yer alan değerli hocalarımıza ve konferansın gerçekleşmesinde emek ve katkıları olan; Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Depremle Savaş Derneği ve AFAD Çanakkale yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız.

ÇANAKKALE DEPREM KONFERANSI;

ÇANAKKALE BELEDİYESİ, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ,

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, DEPREMLE SAVAŞ DERNEĞİ ve AFAD ÇANAKKALE KURUMLARININ KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİR.

bottom of page